Beste Menners

... En al diegenen, die graag de teugels in handen hebben, om een kijkje in de bijzondere wereld van de mensport te doen! Ik ben Andreas Wintgens, Trainer voor Rijtuigen en gecertificeerde instructeur voor Rijtuigen tot vierspaner mennen in de zogenaamde Deutsche Reiterliche Vereinigung 'FN' (Federation Equestre Nationale). Ik bezoek regelmatig en met succes wedstrijden en kon in verschillende categorieën zelfs de winnende combinatie stellen, waaronder de zware klasse, waar ik wendingen moet rijden voor enkele spanner en paren, vierspanner, zelfs tot 6 paarden voor de rijtuigen.

U heeft mijn hulp nodig bij de training van uw paard of onderwijs in rijden? Zonder rekening te houden in welk deel van de wereld waarin je leeft, wees gerust, dat ik altijd een professioneel training voorzien aan u, waardoor altijd de focus op de gezondheid van het paard en de algehele veiligheid van paard staat. Het doel van de opleiding / training kan individueel worden geregeld en, afhankelijk van uw verwachtingen, kan de rij-opleiding zelfs leiden tot het niveau van een hooger klasse.

Daarnaast bieden wij prive-lessen voor paard en menner in onze rij-centrum of bij u op locatie. We staan voor u bereid om individuele kwesties of eisen (dwz De technische-opleiding) te voldoen, alsmede de correctie van zogenaamde "probleem-paarden". Geen vraag of het een training voor recreativ rijden, wedstrijd, of zware klasse zijn. Wij zullen u en uw paard goed onderwijzen.

Als een attractie in showprogramma's, mijn team presenteert speciale optredens in mennen met maximaal 6 paarden (Pony's en zware klasse paarden).

Ik wil graag mijn activiteiten uitbreiden naar andere landen. Mijn team heeft met succes deelgenomen aan toernooien in Frankrijk en België. The Equestrian Sports World Fair 'Equitana' en de 'World Equestrian Games' zijn twee gebeurtenissen, waar mijn team een bekende attractie in de show-programma vormt.

Naast mijn rijactiviteiten, investeer ik in een successvol fokkerij. Dit begon allemaal in 1993 met de trekpaard 'Tanja' van 'TornadoII'. De vier volle zussen Paddy, Pinar, Paula en Polly zijn haar directe nakomelingen, alle als gevolg van de 'vader' "Prince du Tilleul". Ze zijn allemaal succesvol in het ras en in de sport. Inmiddels is Tanja bevallen van 9 veulens.

Onze hof werd gebouwd door mijn vader, waarvan ik hem overnam vele jaren geleden. In de tijd van veranderingen werd onze accomodatie een officiële ruiter en mennen centrum, dat bekend is tot ver buiten de grenzen van ons land.